tiistai 1. joulukuuta 2015

Mitä on elämän hallinta?

Puhun hetken omasta transiittitilastani kartalla, sitten haluan Millerin äänen esille.

Työnakseli piirtyy kartalle sen hetken mukaan, kun aurinko on korkeammalla, on keskipäivä ja pitäisi olla silloin pirteimmillään. Itselläni on joulukuun ehkä vaikuttavin transiitti Marsin yhtymä MC:lle. Ja aikahan on tietenkin minulle se pirtein!! Yöihmisenä minulle tämä kaamos on jotenkin aina ihan omaa aikaa. Saan käpertyä omaan tilaan ajatuksieni ja tekemisieni kanssa. Ja silloin luovuuteni virta on voimakkain. Joten hyvin oikeaan hetkeen tulee tuo työn transiitti. Minulla on tosiaan monta sisältöä 'työn alla'. Kiitos transiitin lähettämästä energiasta!

Yksi työ, missä harjoittelen, on horoskooppien tekemistä taas tonttumaiseen tapaani, Joulu(astro)kalenterini tuolla ruusublogin puolella. Ehkä haluan sillä vähän herättää toisenlaisiakin ihmisiä miettimään, mitä taivas tarjoaa ja esittää taivaanmerkkien symboliikkaa. Olenhan Jupiter Jousimies 1.huoneen edustaja.
Minulle jo nuorena Henry Miller oli tärkeä, vähän kuin sielunkumppani. Löysin hänestä jotain aivan muuta kuin tunnetun 'huorapukin'. Löysin hänestä maailmoja ymmärtävän ja hyvin luovan ja syvällisen persoonan. Luin tässä hänen ylistyksensä inhimilliselle ja vielä turmeltumattomalle Kreikalle, jossa hän syventyy muutenkin maailman tilaan ja luovaan alueeseen ihmisessä maailmansodan alla. 

Minulle tuli halu tuoda se tähän tilaan, liekö tuossa tämän mielentilan luojana Marsin yhtymä myös Neptunukselleni ja Saturnuksen avautuva sekstiili Neptunukselle, löytää yhteys jonnekin kosmiseen tiedostamattomaan tilaan, jossa on viesti minulle ja voi olla toisellekin. Elämme aina jonkinlaiseen verkostoon kytkettynä sekä menneeseen ja tulevaan. Kumpikin tärkeä. Siksi haluan tämän Millerin tekstin tähän. Se on ajankohtainen ajatelma nytkin.

Miller, Marussin kolossi, 1941: "Minä tiedän nyt millainen maailma on, ja tietäessäni minä hyväksyn sen, sekä hyvän että pahan. Minä olen huomannut, että luova elämä merkitsee yhä epäitsekkäämpää ja epäitsekkäämpää elämää, sitä että elää enemmän maailmaan, samastaa itsensä kanssa ja siten vaikuttaa sen ytimeen, niin sanoakseni. Taide niin kuin uskontokin, siltä minusta nyt tuntuu, on  vain valmistautumista, vihkiytymistä elämän tapaan. Päämäärä on vapautuminen, vapaus, joka merkitsee suuremman vastuun ottamista. Tuntuu turhanpäiväiseltä ja viivyttävältä jatkaa kirjoittamista sen jälkeen kun on ilmaissut itsensä. Minkä tahansa ilmaisun muodon hallitsemisen täytyi välttämättä johtaa äärimmäiseen ilmaisuun - elämän hallitsemiseen. Siinä valtakunnassa jokainen on ehdottoman yksin, kasvotusten itse luomisen elementtien kanssa. Se on kokeilu jonka lopputulosta kukaan ei voi ennustaa. Jos se onnistuu, se vaikuttaa maailmaan ja tavalla josta koskaan ennen ei ole tiedetty."

Tämän voi ymmärtää ehkä hyvin monella tavalla. Mutta minulle keskeistä oli tuo "elämän hallitseminen". Miten olisi, jos jokainen voisi hallita omaa elämäänsä tasapainoisesti ottaen ja antaen, ei olemalla enemmän puolella ja puolella? Syntyisikö siitä myös hallintaa Maapalloammekin kohtaan? Syntyisikö siitä toisenlainen ihmiskunta? Kuinka vaikeaa on kuitenkin hallita omaa elämäänsä omien mielitekojen, pelkojen ja turhaumien keskellä.

2 kommenttia:

 1. Mietin tuota kysymystäni. Itselle kai sen enimmän asetan. Se itsekeskeinen Rapu. Mutta juuri noiden itsekeskeisten merkkien näkökohdista tulee juuri se toinen puoli elämänhallinnan vastauksena. Pidä puolesi (Oinas), etsi turvallisuutesi (Härkä), löydä tila missä ilmentää itseä (Kaksonen) ja tykkää itsestäsi sopivan verran...

  Eikö siitä lähde ainakin oman elämän hallinta? Sitten tietenkin mennään toiseen näkökulmaan; Uskalla ottaa hoitaaksesi asioita yhteisössä (Leijona), toisten palveleminen (Neitsyt), ymmärrä erilaiset kannanotot (Vaaka) ja ajattele asioita vähän syvällisemmin (Skorpioni). Eli se miten hallitset elämää suhteessa ympäristöösi.

  Sitten onkin kosmiset planeetat yhdistämässä ja laajentamassa näitä kahta näkökulmia.

  Liittysköhän elämän hallintaa juuri nuo kaksi planeettaa; Saturnus rajoittaen ja Jupiter laajentaen?

  Tässä tuumailin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululevon jälkeen olisi kauhea halu taas pureutua johonkin. Huh! Luin tässä vanhaa tekstiäni ja mietin elämisen hallintaa. Ihan noiden merkkienkin kautta. Ja etupäässä noiden merkkien äärimmäisyyksiä niin heikossa kuin vahvassakin.
   Oinas: Vanhana viisaana sieluna sytyttää tulia ja vie elämää uusiin raikkaimpiin suuntiin, uskaltaa johtaa. Heikkona Oinas ottaa kaiken arvostelun itseensä, vihastuu ja katkeroituu "kun eivät ymmärrä edes omaa parastaan" sitä mitä hän tahtoo.
   Härkä: Vanhana viisaana matroonana suojaa koko suvun, rakentaa sen yhteisen, hoitaa luontoa ja kuuntelee. Heikkona kerää kaiken kaunan sisäänsä, lihoo sillä ja katkeroituu. Kerää tavaraa turvakseen ja mammonaa.
   Kaksonen: Vanhana viisaana puhuu ja keskustelee asiat selviksi, "pyhkii liat pöydältä" ja luo uskoa tulevaisuuteen. Heikkona korottaa ääntänsä väärissä paikoissa, luo epäluotettavuutta ja lopulta joutuu toisten syrjimäksi.
   Rapu: Vanhana viisaana luo rakastettavaa ilmapiiriä ympärilleen ja puolustaa väärinymmärrettyjä. Heikkona käpertyy itseensä, manipuloi heikompiaan ja on energiasyöppö.
   Ehkä jatkan joskus....

   Poista

Olen tosi iloinen kommenteistasi!