lauantai 6. syyskuuta 2014

Leijona-Jupiter ja Pluto, ulos-ja sisäänhengitys

Tuolla edellä youtube-videolla kertoo Edwin Learnad Jupiterin ja Pluton yhtymästä aspektina. Minulla tuo yhtymä on nyt transiittina.

Mitä eroa on aspekteilla ja transiiteilla? Olen ymmärtänyt, että aspekti on olemassa sieltä syntymähetken ajoilta asti ja vaikuttamassa 'aina'. Transiitti on ohimenevää ja sen vaikutus riippuu kuinka henkilökohtainen planeetta transiitissa on mukana ja kuinka pitkävaikutteinen se on. Jupiter on yhteisöllinen planeetta ja se vaikutus yhtymässä kestää noin 40 päivää. Ei siis ihan pikku juttu. Ja kun tämä tapahtuu Leijonassa, missä on myös paraillaan progressiivinen Kuuni, on hyvä syy tarkkailla sitä vähän enemmän tästä astrologisesta näkökulmasta. Ja taaskaan...en voi olla laukomatta mietteitäni.

Loppujen lopuksi transiitin viesti on aspektin kaltainen; voitokas mieliala, tyytyväisyys tekemisiin, innostus ja usko omaan filosofiaan eikä periksi anneta. Tämä on ulospäin suuntautuvaa energiaa. Yhteisöön vaikuttavaa puolin ja toisin. Joko kulkee jonkun uuden trendin perässä tai sitten on kuin pillipiipari, jota muut seuraavat. Yhtymä on aina uuden kierroksen alkua, ehkä uuden jutun alkua, jota yhteisöllisesti kokee, tässä Plutolle ominaisesti henkisen oivalluksen tai muutoksen kautta.

Tällaisen transiitin tilassa (sen vastaanottavalla kannalla) ainakin minulle siitä tulee viesti mietiskellä vakavammin. Ei Jupiter voi olla pelkästään mikään lahjojen jakaja. Se voi myös vaatia antamiaan lahjoja käytettäväksi yhteisölle. Yhtymä voisi olla juuri tällainen heräte.

Minulle ikkuna on rakas vertaus ulos- ja sisäänhengityksestä, ulos- ja sisäänelämisestä. Sisällä on toisenlainen maisema kuin ulkona. Kun katsoo ulos, haluaa maailmalle, kun ulkona näkee ikkunan, se valoineen ja maailmoineen näyttää kutsuvalta. Sisällä on enemmän ihmistä itseä, hänen valtava maailmansa, joka on hänen hallittavanaan, ulkona maailma, jota ihminen ei hallitse.


Ihmisen energiavirtaus ulos ja sisään. Sisäänpäin kääntyneessä ja luterilaisessa opissa on varauksellisuus, nöyryys ja vaatimattomuus. Lapsi ei saanut puhua vieraiden läsnäollessa. Itseä ei saa tuoda esille. Ulospäin kääntyneessä energiassa tulee esiin olemisen vapaus. Myös ajatus siitä, mitä voi antaa elämänsä opista ympärilleen ja edelleen; velvollisuus antaa sitä mitä on saanut.  Kauhea ristiriita! Kumpi on parempi. Leijona-energia Jupiterissa ei antaudu luterilaiseen vaatimattomuuteen, se saattaa jopa pöyhkeillä. Jupiterin tullessa Neitsyeeseen voisi kanssaolemista taas tarkastella eri näkökulmasta.

Astrologia usein toimii osoittajana ihmiseen. Nöyrästi luemme, katsomme, tutkimme, mitä se meille osoittaa. Huomaammeko että se toimii toisinkin päin? Ihminen itse kokonaisuutena on kuin nuo 12 sektoria, kaikki nuo planeetat ja niiden väliset kulmat. Ja kaikkea sitä persoona elää ulos. Astrologia voi toimia muistutuksena siitä, mitä kaikkea ihminen ON. Itseä on vaikea hallita kokonaisuutena, mutta sen eri olemuspuolia voi kokea eri aikoina.

Tuli filosofia Lauri Rauhala mieleen. Hän ei puhunut enää eriytyvästi ruumiista ja mielestä, järjestä tai tunteesta, vaan kokonaisesta ihmisestä. Ihminen on tajunnallinen, kehollinen ja elämäntilanteisiin kietoutunut olento. Poimin tähän erään hänen mietteensä: "Persoona on ainutkertainen. Häntä ei voida tutkia eikä käsitellä esineenä eikä välineenä. Hänen olemassaololleen tunnustetaan integriteetti eli hänen yksilöllisyytensä ja yksityisyytensä loukkaamattomuus. Hän on vapaa valitsemaan ja juuri siksi vastuullinen. Hän on henkinen olento, tai toisella tavalla ilmaisten, hän tulee persoonaksi lähinnä juuri siksi, että hänessä toimii henkinen kapasiteetti."

Pluto herättää henkeä. Jupiter kiinnittää sitä yhteisöön ja tilaan. Muistan, kun eräs ystäväni luki kädestäni hätkähdyttävän ilmiön: -Sinä olet henkisesti vähän laiska. 
Mitä on henkinen laiskuus? Onko se sitä, että kätkee, ei ajattele, ei pysähdy, jähmettyy. Usein tuota olen miettinyt. Fyysisesti ahkera, mutta henkisesti laiska. Hyi olkoon! Tässä yritän herätellä nyt tuota laiskaa puolta. Tila on ihmisen yksi olemismuoto. Minkälaisessa tilassa elät? Kuinka ahdas tai laaja se on? Kuinka annat hengen siellä toimia? Onko nöyryys ja vaatimattomuus hengen laiskuutta vai viisautta? 

Ulla Palomäki sanoo Plutosta ja Jupiterin kanssakäymisestä näin: Alitajunnan maailma voi olla ehtymätön runsaudensarvi tälle yksilölle.....Yksilö voi alitajunnallisesti kieltää itseltään tämän menestymisen mahdollisuuden.

Tietenkin edellinen koskee aspektina syntymäkartalla olevaa kuviota, mutta transiittina voisi tuollaisen ottaa huomioon myös. Kuinka paljon ihminen kieltää itseltään esim. tilaa olla olemassa? Muistan parjatun Henry Millerin filosofian kirjoittamisen vimmasta jotenkin näin: - Olen jumalan välikäsi, kuin torvi, ja minun on sitä toteltava, kirjoitettava niin kuin sisin sanoo.

Stenbergin ja Lehtirannan kirjassa astrologiset syklit ja elämänhallinta, löytyy tämä Jupiter-Pluton sykli tällaisena: "Sinulla näkyy voimakas tarve kehittää ja uudistaa itseäsi. Haluat päästä elämässä eteenpäin ja olet myös valmis ponnistelemaan todella lujasti sen eteen. Todennäköisesti eräs tärkeä yrityksesi tuottaakin tämän transiitin aikana tulosta. Elät hyvin kunnianhimoista kautta. Voit tavoitella rahaa tai valtaa intohimoisesti, mutta jos pelaat liian kovaa peliä, saatat joutua ristiriitaan lain tai muun auktoriteetin kanssa. Voit joko saavuttaa jotain merkittävää tai pilata mahdollisuutesi pitkäksi aikaa. Vältä äärimmäisyyksiä äläkä käytä muita ihmisiä taloudellisesti hyväksesi.

Hyvin viisas virike ja varoitus ihmisen sisään-ja uloshengityksen olemispuolessa! Ollako laiska  vai ponnistella?

Huomioksi, että minulla on päällä ei pelkästään Jupiter yhtymä Pluto, vaan myös Jupiter sekstiili MC ja Jupiter sekstiili Neptunus. Toimintasuunnitelmat kutkuttavat ja alitajunta on hereillä. Pakko ilmaista silloin itseään! Vaikka vain tässä!

Esma ei ole ollut laiska fyysisesti eikä henkisesti! Romanikuningattaren 'maailman kaunein laulu' sopinee tähän. Romanit eivät koskaan ole valloittaneet fyysisesti maata tai taloutta, mutta ihmissydämiä he ovat musiikillaan ja tanssillaan valloittaneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!