lauantai 17. marraskuuta 2018

Mars ja Kuukammarini

Kuu liitetään aina jotenkin kotiin. Se liitetään myös oman sisimmän tilaan, joka sekin on koti.
Koti taas liitetään tunteisiin, niihin piileviinkin, joita ei näy kasvojen maisemissa. 

Joskus olen mielessäni nimennyt Kuun ja sen huoneen missä Kuu on, salaperäiseksi peräkammariksi. Sellaiseksi, joita löytyi pappilasta, jonne ohjattiin vain hyvin tärkeitä vieraita. Tai se oli vieras-kammari, joka tarjottiin hyville ystäville yöpyä. Koska sitä käytettiin harvoin, se sisälsi myös sellaisia huonekaluja, joihin kajottiin harvoin. Siellä oli arkku salaisine aarteineen. Siellä oli lipasto tärkeine papereineen ja jopa salalaatikkoineen. Ja niistä tiesi vain kodin läheisimmät. Sanotaan, että vain läheisimmät, ne jotka elävät kanssasi arkielämää, näkevät sinussa sen merkkienergian paremmin kuin sinä itse. Skorpionipoikani ehkä tietää herkkyyteni siinä.


Mielen Kuukammari on myös sellainen, jossa on usein vain itsellä säilyvät asiat. Kuun virallinen huone on 4. eli kodin huone ja sen merkki on Rapu, koti-ihminen. Se on kartan yöpuolella kuten kuuluukin olla vähän piilossa päivänvalolta. Itsellä Kuu on 2.huoneessa, minän ominaisuuksien ja kehon huoneessa Kaloissa. 

Siksipä en ihmettele transiittia, jolloin Mars yhtyy Kuuhuni, että se merkitsee myös oman kehoni kuntoa, talouden pitoani, omien syntymälahjaksi saatujen lahjojeni huomioimista. 

Mutta tällä hetkellä tämä astro.fi-sivustolta poimimani tulkinta tästä loksahti ihan arkisiin tilohini, niin että nauratti:

Tässä asemassa Mars aloittaa uuden kahden vuoden mittaisen jakson kotiin, asumiseen, perhe-elämään ja kaikkeen sisäiseen turvallisuuteesi liittyvissä asioissa. Kannattaa tämän transiitin kestäessä keskittyä huolella kaikkiin näissä asioissa sinua kiinnostaviin uusiin mahdollisuuksiin, vaikka kysymyksessä olisi vain kalusteiden uusiminen tai joku muu vastaava pieneltä tuntuva projekti. Seuraukset kaikista tekemistäsi uudistuksista kantavat paljon pidemmälle kuin voisit tällä hetkellä kuvitella. Ellet pääse toteuttamaan uudistusintoasi, saattaa seurauksena olla voimakkaitakin aggressioita läheisiäsi kohtaan.

Tähän voisin liittää kaikki syystyöni, siskoni antamat ohjeen talonpidosta, metsän- ja puutarhanhoidolliset jutut ja kaikki miten toimin ja suunnittelen.

Minulla on yleensä pitkä lista kirjoitettuna jääkaapin oveen, josta aina yliviivaan ne jutut, mitkä olen suorittanut ennen talven tuloa. Nyt viivasin yli "piparjuuren juurien kaivamisen maasta". Se on tehty, tosin ystävän avusamana. Olen niin onnellinen, että yhden hankalankin asian sain yliviivattua. Nimittäin veden tippumisen vintille tornin juuresta. Nyt kävi levyseppä laittamassa suojan erääseen hankalaan tornin ja harjan väliseen tilaan. Luulen, että ei vettä enää tipu. Tosin minulla on ollut alla iso vati, jota välillä olen käynyt tyhjentämässä. Se on iso turva, jotta vesi ei tule sisään!

Vielä on kaksi muistutusta! Soita metsänyhdistykselle ja veteraaniyhdistykselle! Mutta näitä asioita en aio puida tässä.

Kyllä kodin kunnossapito on tärkeää jokaista tulevaa talvea silmällä pitäen. Kahden vuoden mittaisia suunnitelmia en vielä julkaise, vaikka korvien sisällä niitä pyöriikin. Kuitenkin arvelen, että sen henkisen kodin kunnossapito on vielä tärkeämpää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!