perjantai 28. syyskuuta 2018

Mitä kertoo Saturnus? Minulle ja ympärillä oleville?

Etsin lisää negatiivisia ilmöitä ja haasteita Saturnuksen tiimoilta.

Ehkä paha sairaus jo sinänsä on niin negatiivinen ilmiö, että siitä jo voisi syyttää Saturnusta. Joten pitäiskö positiivisena ihmisenä puhuakin Saturnuksen hyvistä puolista. Vaikka se tuo sairauden, on sillä jokin merkitys.

Minulla on vieressä kaksi kirjaa: Raimo Nikulan "Planeettavoimat elämän rytmittäjinä" ja Sven Stenbergin ja Erkki Lehtirannan "Atstrologiset syklit ja elämänhallinta".

Nikula  tähdentää transiittikirjassaan Saturnusta elämämme kiinteytymisessä ja kiteytymisessä tarkoittaen usein sairautta, vanhuutta ja luutumista. Jotakin rajoittuu. Saturnus kaivaa syvemmältä ihmisen luonteen pysyviä piirteitä ja iskee nihin. Positiivisesti tuo tapahtuu rajaamalla liika pois ja luo turvallisuutta. Negatiivisena kiteytys tuntuu liian ahtaalta ja luo ahdistusta (neliöt, yhtymät ja oppositiot). Saturnus voi luoda terveen itsetunnon, juurtumisen ja järkevyyden (sekstiilit ja kolmiot).
Saturnus rajaa sen alueen tai akselin toimintaa minkä se ylittää.

Stenbergin ja Lehtirannan kirjassa Saturnukselle annetaan nimeksi "Isä Aika", se ajoittaa ihmisen ihmisen elämänvaiheet tarkasti. Sen päämäärä on opettaa ihmistä, sitä päämäärää, joka kuitenkin on työtä ja ponnistusta. Perääntyessä se koettelee ihmistä. Saturnusta hallitsee Kauris.


Näiltä pohjilta tutkin omaa Saturnusta. Tai todellakaan, se ei ole oma! Saturnus on yhteisöllinen planeetta ja usein se vaikuttaakin yhteisön kautta yksilöön.

Saturnus transiittina osui vuoden alussa stelliumiini (Au, Venus, Merkurius, Ceres ja Uranus). Näkisin, että tässä kosketuksessa Saturnuksen kuviossa Uranus muutti fyysisen elämäni, Ceres muistutti luonnon voimasta ja tuesta, Merkurius ilmoitti minulle aivan uutta oppimista, Venus testasi suhdettani ystäviin ja itseeni, Au kertoi voimavarastani, joka todella supistui ja rajoittui.

Ja koska Saturnus koskettaa laajemmasti ihmisen ympäristöä, se muistutti myös ympäristöäni siitä, miten elämä on rajallista, myös heihin kohdistettuna ja koskettavana. Ympäristön huoli kasvaa. Laajempi ympäristön huoli tuottaa myös uutta teknologiaa. Se muistutti myös virkakoneistosta, instituutioiden haltuunotosta. Omalta osaltani antauduin täysin OYKSin huomaan ja lääketeollisuuden luomiin keinoihin. Se, että pääsin kesäpäivinä pihalleni ruusutarhaan, piti minua liikkeessä (Ceres) ja valtava uteliaisuuteni kaikkeen painettuun tekstiin eli kirjallisuuteen ja musiikkiin antoi lohtua ja uusia innostuksen impulsseja (Merkurius). Mutta Aurinkovoimani oli tosi vähissä. Oli antauduttava ja nöyryttävä läheisten ja ystävien apuun. Onneksi heitä oli!

Saturnuksella oli tuolloin vuoden alussa myös sekstiili Kuuhuni. Nikula korostaa tässä tyytymistä siihen, mikä on mahdollista rajatuissa puitteissa. Itselläni nuo mahdollisuudet ovat arkirutiineissa rajalliset, mutta pyrin arkeakin hoitamaan. Toisaalta kauniin kesän jälkeen kiitän kovasti, että saan asua näin kauniin luonnon ja puutarhan ympäröimänä. Ruohonleikkuukin on sujunut ihan mukavasti ollessani enemmän voimissani, vaikka pitkään ei ole jaksanutkaan. Aika hauska, että Saturnuksen peruuttaessa tuo samainen transiitti Kuun kanssa on ajankohtainen nyt, kun rintani leikataan. Ja mitä vielä seuraakaan! Eli jälleen joudun tsekkaamaan rajalliset arkimahdollisuuteni.

Stenberg taas tähdentää tuossa sekstiilikuviossa tunteita ja mielialaa, joita pystyn hallitsemaan. Totta. Psyykettä tämä sairaus ei ole keikauttanut. Siinäkin kiitos edesmenneelle miehelleni, jonka kautta jo näitä sairauden kuvioita opin. Opin asennoitumaan sairauksiin luonnollisella tavalla, sekin kuuluu elämään.

Mutta nyt otan esille enemmän tuota Saturnuksen paluuta, sillä siitä oli aivan oivallinen luku uudessa ASTRO-Logoksessa no 106/2018.

Saturnuksen paluu on ollut 5.4 - 6.9.2018 sen ollessa Kauriissa 9-2 astetta. Näin ollen Saturnuksen vaikutus on juuri nyt myös oppositiossa Stelliumiini. Aika osuvaa. Vuoden alussa alkoivat sytosmyrkkyjen hoito 8 x kolmen viikon välein. Nyt voimani on viemässä itse leikkaus, huonosta yleiskunnosta eli makaamisesta aiheutunut huono selkäni ja sen kivut, mitkä tulevat esiin sytosten jälkeen ja sitten tulevat sädehoidot.
Saturnusko siis edelleen rajoittamassa elämääni ja opettamassa minua? Aika osuvaa!

Tässä otan huomioon myös huoneeni missä Saturnus tuota saksaamista tekee. 2. huoneessa, missä on esillä kehoni, arkeni, talouden hoito ja luontaiset ominaisuudet. Luontaiset ominaisuuteni eli luovan voimani laitan liikkeelle voimien puutteesta huolimatta, kun päässäni pyörivät tuhannet mielikuvat seuraavassa kirjassani. Talouteni ja rahavarani ovat pienet, mutta hallittavissa, arkeni myös, mutta osa kehoani annan muiden hoidettavaksi. Luonnosta tosin poimin marjat, nokkoset ja muut yrtit, joilla pidän yleiskunnon ja veriarvot kohtalaisena.

Lyhyesti poimin vielä joitakin asioita Saturnuksen paluusta. Teksti on englantilaisen nuorehkon astrologin Alekzandra Alvisin. Kiitos kääntäjälle Hannele Snickarasille! Suurella mielenkiinnolla luin tätä tekstiä.

Alvis painottaa sitä kuinka Saturnus edustaa kuria, omaatuntoa ja elämän läksyjä hyvässä ja pahassa.
Saturnuksen vallassa on vaikeat elämäntilanteet ja niistä selviytyminen. Silloin on hyvä kuunnella omantunnon ääniä, varoa suuria päätöksiä, aloittamatta uusia projekteja ja selvittää riitoja virkavallan kanssa.  Kaikki tämä panee meidät ajattelemaan sitä mikä on todella tärkeää elämässä ja tyytymään siihen, minkä rajoissa on hyvä olla.

Kauriit, Neitsyet ja Härät ovat tyytyväisiä olotilaansa jopa niin, että voivat aloittaa jotakin uuttakin vauhdittaakseen elämäänsä. Oinaat, Vaa'at ja Ravut joutuvat hillitsemään itseään.

Eli tällä hetkellä Saturnus palaa samaan menovauhtiinsa Kauriissa ja on jo kolme tai neljä astetta Kaurista. Saturnus viipyy yhdessä merkissä noin 2,5 vuotta. Joten on vielä aikaa kosolti laittaa talous, arki ja roppa kuntoon tälläkin muorilla. Ja mitä yhteisöön tulee, niin olen lukenut jo paljon, mitä uusia parannusmenetelmiä suomalaiset tutkijatkin ovat löytäneet mm. syövän hoitoon, johon osaltaan minunkin syöpä on ehtinyt mukaan. Katselin tässä nyt paljon Saturnusta tuon laajan kansantaudin tiimoilta, mutta jotakin selvisi minullekin taivaan energioista. Yhtä hyvin Satunuksen rajaamista voisi katsoa myös maahanmuuttajien tai ilmaston muutostenkin kannalta. Kahdessa vuodessa ehtii tulla rajauksia ja muutoksia siihenkin. Onhan Kauris kylmäkiskoisen järkevää energiaa! Ja Saturnus tässä omalla paikallaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!