tiistai 4. lokakuuta 2016

Mestareiden kyydissä

Minulla on menossa Jupiterin neliö Aurinko, haasteena omien energioiden ja resurssien käyttö noin äkikseltään nähtynä.

Poimin itselleni tukea tällä hetkellä Juhani Nummelan sähköisestä alkeiskurssista aivan vain kerratakseni ja herätelläkseni ylös taas astrologian perustietoa. En voi tässä yhteydessä olla mainitsematta muitakin astrologeja, joiden kursseilla ja opissa olen ollut. 

Seppo Tanhuan varsinaisilla kursseilla en ole ollut, mutta katson, että hyvät perustiedot olen saanut juuri astro.fi -sivustojen tiedoista ja  varsinkin lukuisten astrologiaharrastajien kanssa keskustellessa. Onhan siellä varmaankin ollut mukana myös ammattilaisia, nimimerkkien takana kun kaikki ovat. Tuhannet kiitokset heille! 

Ensimmäinen peruskurssi oli vuosia sitten Ylivieskassa Maria Solimanin johdattelemana. Hän oli ottanut oppinsa Seppo Tanhualta ja omasi herkän henkisen kosketuksen alaan. Hän kuvasi minua aika pian Jousimies-nousuiseksi, ja aika lähelle osuikin ollessani Skorpionin loppuasteilla ja omiten Jupiterin  Jousimiehessä 1. huoneessa. 

Sitten olen vieraillut yksillä astrologian syyspäivillä Helsingissä vuonna 2011 ja siellä lyhyillä kursseilla. Kuuntelin Kaarina Pääkköstä (olin hänen kurssilla myös Oulussa), Markku Mannista, Juhani Nummelaa, Johanna Karpovia, Emilia Ahoa ja monta muutakin, joiden nimiä en nyt tässä yhteydessä muista. Myös Marja-Liisan Niemi Mattilan asteroidikursseilla kävin Tampereella. Sittemmin oululainen Lila Patrikainen on pitänyt meidän alueen kerholaisille lyhyitä kursseja. Itse pidin alkeiskurssit lähinnä ystävilleni, jonka pohjalta kerhokin on nyt toiminut yhden vuoden ja jatkunee. 

Toisaalta harmittaa joskus vietävästi, kun luen mielenkiintoisista kursseista, mutta osallistuminen on vaikeaa johtuen välimatkoista ja monesta muustakin asiasta. Olen nyt harrastanut astrologiaa vuodesta 2006 asti eikä väsymistä tai kyllästymistä ole vielä ollut. 10 vuotta on aika hyvin. 

Nyt teen yhden ihan oman tehtävän Nummelan antamien tietojen perusteella tulkitsemalla toisella tavalla kuin mitä astrokalenteri antaa minun ymmärtää tuota Jupiter neliö Aurinko kuviota. Edellä olen kuvannut jo neliötä Venukseeni ja Merkuriukseeni.

Jupiter koskettaa egoani. Tuo ego on minulle suuri kysymysmerkki. Astrologitkin sijoittavat sen eri paikkoihin. Ja vasta kiistelin hyvän ystäväni kanssa egon tarpeettomuudesta. Joissakin henkisissä piireissä tuo ego on aivan turhaa, se pitää voittaa. Olen vähän eri mieltä. Toinen juttu on se, miten tuo ego-käsite tulkitaan. Miten se tulkitaan uskonnossa, filosofiassa, psykoliassa ja sosiologiassa? Luulen, että sen tulkinta on hyvin paljon sitä, miten ego itse sen ymmärtää eli hyvin subjektiivista. Mielenkiintoinen aihe.

En paneudu nyt egoon käsitteenä. Nummela kuitenkin tähdentää, että nimenomaan Aurinko on ego ja minuus, koska se on tärkein taivaankappale. No jos näin on, niin Jupiter nyt ravistelisi tuota egoani. Jollakin tavalla olen sen todennutkin. Minuun on kohdistunut tilanteita, jossa minut ja työni on lupauksista huolimatta unohdettu tai laitettu syrjään ja olen joutunut puntaroimaan sen ja itsen arvoa. Onko todella tarkoitus loukata minua tai alitajuisesti ohjeistaa? Loukkaantumisessa herää itsetunnon vahvuus tai heikkous esiin. Onko egon nousu sitä, että raivoaisin siitä, syyttäisin ja toisin julki loukkaantumiseni? Vai onko se juuri sitä, että pimitän nuo tunteet, nieleskelen ja arvioin kaikkea uudelleen? Kumpi on enemmän egoa? 

Eipä silti. Olen asian märehtinyt eikä se ole kummankaan arvoinen. Aurinkoni on kuitenkin kilpeensä vetäytyvä Rapu. Joten epäily jää... Jupiter on kuitenkin nyt Vaa'assa, etsii tasapainoa ja kaiken ympärillä olevan huomioonottamista. Joten mietintämyssyn alla on myös he, jotka loukkaavat ja se, että tarkoittavatko he edes loukata? Kaikilla on omat paineensa, oma suuri elämä märehdittävänä. 

Edelleen tulkintaani: Vaaka on kiinteä merkki ja Rapu, johon neliö kohdistuu, on johtava merkki. Ei Rapu voi aina johtaa ja hallita asioita, edes omiaan! Poimin kiusallani Nummelan läksyistä ne hankalimmat Ravun ominaisuudet tähän:  herkkätuntoisuus, varautuneisuus, kova ja piittaamaton, pyrkyri, herkkä pahastumaan, konservatiivi, vaikutuksille altis, nautinnonhaluinen ja vanhempana lihoo helposti (on toki kilojakin tullut).

Että siinä on egoni! Olishan se hyvä pystyä kaiken kaatamaan nurin, poistamaan kokonaan ja pääsemään siitä irti. Mutta tarvitsen sitä vielä kasvaakseni. Ja Jupiter on se suuri kasvattajaplaneetta, kuten Nummela sen tulkitsee. 

Tulkita voi myös sitä, mihin alueeseen eli huoneeseen tuo neliö vaikuttaa. Huone 8. Poimin jälleen läksystäni Nummelan poimimia juttuja tästä huoneesta. Se on minun vahvin tai suuritöisin huone, koska Plutoni on siellä omassa huoneessaan, ja minulla on vahva stellium siellä Auringon, Venuksen ja Merkuriuksen yhtymässä. Tosin siellä Rapu-energian lisäksi on vaikuttamassa juuri Pluto-alueella yhtymänä Saturnukseenkin kerskuva Leijona. Oikeastaan olen todella saanut tuta jo tänne asti elämää ehtiessäni, että töitä sekä itsen että suhteessa muiden kanssa on ollut. 8. huonehan kuuluu siihen neljännekseen kartalla, jossa punnitaan objektiivinen tietous maailmasta, sensaatio ja yhteistyö ja sinä-keskeisyys (Nummelan tiedoista). 

Kyllä! Kaikkeen tähän liittyy Jupiterin neliökin nyt. Alan ymmärtää pikkuhiljaa mitä tietoisuus on ja ennen kaikkea itsetietoisuus ja tietoisuus siitä mikä on itsen ympäristö. Jupiter ja Saturnus, jos mitkä planeettavoimat herättävät ja tukevat tätä oppia! 

Tässä huoneessa on myös raha-asiat eli menestyminen ja häviökin siinä. Uudistuminen ja uusiutuminen, asioiden alkamwwinen ja päättyminen, kuolema. Tässä huoneessa on myös itsetutkiskelu, psykologia, yhteiset asiat ja resurssit, salaisuudet, talous, tutkimus, valta, perintö, verostus ja perinnöt. Täällä puntaroidaan myös kriisit, karma, seksuaalisuus ja sisäinen kasvu.

Sitäkö kaikkea egoni jauhaa, sen mitä tässä elämässä ehtii? Näinkö? 

Mutta onko ego sama kuin persoonallisuus, mitä taas nousumerkki edustaisi yleisesti?

Narsistisuus liitetään usein isoon egoon. Ja tanssi usein tähän kaikkeen, mielestäni kateuden pohjalta, että toinen uskaltaa ja osaa. Ihminen on haavoittuvimmillaan juuri siinä, missä instrumentti on oma keho, olen joskus lukenut. Tiedän sen itsekin. Mutta tätä en ole vielä harrastanut: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!