maanantai 16. marraskuuta 2015

Neliössä on neljä nurkkaa koputella!

Lupasin yksi päivä pojantyttärelleni ja naapurin tyttärelle, että opetan heille sellaisen vanhan leikin kuin "nurkkajussi". Kun kerroin siitä hänelle (5 v.), häntä näytti vähän pelottavan leikki. - Kuka se on, joka koputtaa kepillä nurkan takana? kysyi hän varovaisena. - Nurkkajussi. - Mutta kuka se nurkkajussi on? 

No siitä leikistä ei tullut mitään, kun tuli sadepäivä.

Itsellä tuosta tulee mieleen vähän samankaltainen pelonsekainen tunnelma. Kun ei oikein tiedä, mikä siellä nurkan takana koputtaa. Tässä kuussa on nimittäin aivan hurjasti neliöitä! Vielä tulee päälle tuo Pluton avautuva Keskitaivas talveksi. Olisiko minulla mahdollisuutta kasvaa vielä työelämässänikin? Onkin oikeastaan väärin eritellä työ ja vapaa ja eläkeikä. Jos olisikin vain työ? Työn merkitys vain muuttuu. Mutta aina on työ, vapaa-aikakin on jonkinlaista tekemistä. Kartallakin on aina se Keskitaivas eli MC, se päivän kirkkain hetki. Se energisin hetki. Ei se sieltä katoa. Siihen pompahtelee planeetat tuon tuostakin. Tosin tuo Pluton kuvio vain kerran elämässä. Muistuttaako Pluto sinun henkisestä rakennelmastasi, sielun kodista ja sen niin tuntemattomista kulmista. Uranuksen neliö muistutti minua fyysisestä haavoittuvaisuudesta kipeänä jalkana. Pluto muistuttamassa syvemmästä haavoittuvuudesta?


Tässä yksi päivä poika puhui kyynisyydestä. Hän pelkäsi, että hänen suhteensa työhönsä on muuttumassa kyyniseksi, ja sitä hän ei halua. Se vie pohjan jostakin. Tuli mieleen, onko Pluton yksi parantumaton haava kyynisyys? Jätän tämän tähän...

Jotenkin noihin omiin kysymyksiini vastaa Jupiterin sulkeutuva neliö Jupiteriini. Astrokalenterissa oli jotenkin tähän osuva teksti:

 Elämässäsi vaikuttaa kaksi keskenään ristiriitaista ympäristötekijää. Kosminen tekijä tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia osallistua oman henkisen kehityksesi kannalta merkittäviin ja elämän tasoasi kohottaviin yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin yhdistyksiin tai yrityksiin. Toinen tekijä on ihmisen kehittämä valtakoneisto, joka tarjoaa sinulle tuleviin voittoihin ja tulevaan taloudelliseen menestykseen perustuvia hyvin houkuttelevia tilaisuuksia. Jälkimmäinen ei koskaan pysty lunastamaan lupauksiaan sillä henkinen ja kosminen kehitys ei tunne huomista ja siksi mikään taloudellinen menestys tai voitto ei saa sinua tuntemaan oloasi tyydyttäväksi. Maallisen pääoman ihminen tulee aina menettämään, mutta henkinen pääoma ei koskaan voi kadota tai pienentyä; Se voi vain kasvaa....

Kolmas vaikuttava neliösuma on sitten Marsilla stelliumiini. Kuukauden alussa Mars kopautti Uranusta, viime viikolla alkoi Marsin avautuva neliö Merkuriukseen, jolloin olisi syytä tarkkailla, mitä on puhunut. Samoin syyniin joutuu Marsin avautuva neliö Venukseen. Ja kuukauden loppupuolella kysytään jo omien energioitteni kantavuutta Marsin koskettaessa Aurinkoani. 

Jos oikein karikatyyrisesti vedän nämä neliöt fyysiselle toiminnan tasolle, niin nyt lumen tulossa odottelen kotini uuden kivijalkaremontin toimivuutta. Mittailen tulevan kasvihuonesuunnittelun sijaintia kaivaessani pohjaneliötä. Neliöinä leijuvat ilmassa vielä uudet kyltit Jätinkirkolle. Ehtivätkö ennen kuin maa jäätyy? Neliöinä kasvaa kirjapino yöpöydälläni. Mitä niistä minun kannattaisi lukea ja mitä niistä opiskella?

Mutta henkisellä tasolla tekemiset tuntuvat myös ilmaisuvoimassa, sydämen seutuvilla ja energioissa. Jupiter saatti alkuun valtavan luomisvimman. Mutta esteitä ja jarruja siihen ilmaantuu joka päivä. Usein illalla huomaan, että päivän toiminnat ovat vieneet keskittymiseni ja voimani, eikä luovaan puoleen pidä paneutua väsyneenä. Mars on voimallinen toimija! Pitäisiköhän sillekin oppia sanomaan 'ei'? 

Vaan kun ei tiedä, missä nurkassa se nurkkajussi kulkee? Ja mitä on nurkan takana? Nurkkajussi-leikissä kuljetaan hiljaa ja valppaana kurkistellen. Kuunnellaan ja huomioidaan. Näin voi selvitä ilman, että nurkkajussi saa kiinni. Nurkkajussi kuitenkin koputtaa kolmasti ennen kuin kurkistaa.

Näitä koputuksia neliöiden aikana on syytä kuunnella, varsinkin, kun on aloitettu uudenlainen työmuoto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen tosi iloinen kommenteistasi!